CoE BBE
Avans
HZ
Centre for Biobased Economy

Missie Avans Expertise Groep Biopolymeren

Ons belangrijkste doel is om onze bachelor studenten te betrekken bij de ontwikkeling, formulering en verwerking van biobased polymeren. We willen daarnaast het gebruik van deze hernieuwbare polymeren in de industrie bevorderen en zijn daarom actief op zoek naar industriële partners voor onze onderzoeksprogramma's. Onze expertise richt zich op vier belangrijke onderzoeksdoelen:

Hernieuwbare grondstoffen

Het gebruik van hernieuwbare grondstoffen voor de productie van biobased polymeren vormt een grote technische uitdaging. Biomassa bestaat uit een ingewikkeld mengsel van allerlei verschillende stoffen. Wij gaan deze uitdaging graag aan omdat het ons de mogelijkheid geeft om het gebruik van olie te verlagen en zo de ecologische impact ("carbon footprint") van de mens te verminderen.

Green Chemistry

Polymeren kunnen ook duurzamer gemaakt worden door de milieu-impact van de gebruikte productieprocessen te verminderen. Green Chemistry is voor ons een leidraad om dit in de praktijk te bereiken: bijvoorbeeld door het verminderen van afval, door het werken met minder giftige stoffen en door het besparen van energie. Green Chemistry gaat over het maken van de juiste keuzes voor onze gezamenlijke toekomst.

Chemische Recycling

Als we naar ecosystemen kijken, zien we dat alle voedingsstoffen worden hergebruikt. De natuur laat niets verloren gaan. Wij willen een bijdrage leveren om ook de industriële cyclus te sluiten door nieuwe biobased polymeren te ontwerpen met chemische recycling als centrale eis. Als deze polymeren in hun afvalfase komen, kunnen ze onder milde omstandigheden worden terug gebracht in hun individuele componenten. Deze onschadelijke componenten kunnen vervolgens als grondstof weer worden gebruikt in het productieproces.

Innovatieve materiaaleigenschappen

Het is voor biobased polymeren erg moeilijk om te concurreren met traditionele polymeren als duurzaamheid het enig verkoopargument is. Om een hogere prijs te rechtvaardigen, moeten biobased polymeren ook beter presteren. Wij richten ons dan ook op het verbeteren van de traditionele mechanische eigenschappen, zoals de sterkte en thermische weerstand. Wij ontwerpen bovendien nieuwe materialen met dynamische eigenschappen, zoals gecontroleerde afbreekbaarheid en zelfherstellende eigenschappen.

Publicaties

Hieronder staan enkele van de publicaties die in de afgelopen jaren verschenen zijn.

  • all
  • Clips
  • Magazines
  • Poster Presentations
  • Raak Biopolymer Products
Details
Details
Details
Details
Details
Details
Details
Details
Skills
  • C2W
Details
Details
Details
Details
Details
Details
Details
Details

Medewerkers

Onze groep van medewerkers bestaat uit docenten, onderzoekers en technische ondersteuning. De achtergrond van onze medewerkers omvat een breed scala aan disciplines, waaronder polymeerchemie, organische chemie, materiaalkunde, analytische chemie, biochemie en chemische procestechnologie.

Luiz Canalle
Head of expertisegroup
Jack van Schijndel
Lecturer/Researcher
Koen van Beurden
Technical Assistent
Arnold Nijhuis
Lecturer/Researcher
Michiel Michels
Lecturer/Researcher
Betty Oostenbrink
Lecturer
Marloes de Werdt
Technical Assistent
Robert Lazeroms
Researcher Cosun
Ad Dekkers
Lecturer
Lute-harm Zwiers
Lecturer/Researcher
Hans van de Wetering
BAC liaison
Aart van den Dool
Lecturer

Studenten

Naast onze onderzoeksdoelen, is de ontwikkeling van de onderzoek vaardigheden van onze HBO-bachelor studenten ook een belangrijke doelstelling. Jonge onderzoekers bevinden zich in een unieke positie om bij te dragen aan een duurzame toekomst. Door de introductie van Green Chemistry principes in het onderwijs, starten studenten hun carrière met de kennis die nodig is om de grote uitdagingen van de 21ste eeuw effectief aan te pakken.
uitgevoerde projecten in onderwijs
studenten onderwijs gegeven in Biopolymeren
studenten die deelgenomen hebben aan projecten
medewerkers die deelgenomen hebben aan projecten

Partners

Ons doel is om wetenschappelijke kennis te vertalen naar praktische oplossingen voor alledaagse problemen. Wij zijn vastbesloten om de kloof tussen universiteiten en het MKB te overbruggen. Daarom zijn wij voortdurend op zoek naar ondernemingen met wie we strategische samenwerkingsverbanden kunnen vormen.
Alpha Enzymes
Appkuns
Bato
Biorizon
Brabantse Delta
Cosun
DoubleYou
FabLab 013
FabLab Breda
Fontys
HemCell
Millvision
Onora
Rodenburg
Synbra
TNO
Tymag
WUR

ăn dặm kiểu NhậtResponsive WordPress Themenhà cấp 4 nông thônthời trang trẻ emgiày cao gótshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữhouse beautiful